NIEUWS

NIEUWSUUR: ONVERWACHTE PARELS

5 september 2020

Een mooi item bij Nieuwsuur op 4 september over de infranatuur van Groene Netten. Bekijk hieronder het item 'Verborgen Natuurparels' terug (onderste video fragment)

DE STILTE DER NATUUR

26 juni 2020

Samen met de Vlinderstichting introduceren de makers van PetaPlan een nieuwe Ecologische Hoofdinfrastructuur.

KABINET KONDIGT PROGRAMMA HERNIEUWBARE ENERGIEOPWEKKING OP RIJKSVASTGOED AAN

25 november 2019

Het kabinet gaat aan de slag om snel het programma Hernieuwbare Energieopwekking op Rijksvastgoed uit te werken waarmee haar vastgoed wordt ingezet voor de productie van hernieuwbare energie.

EERSTE RESULTATEN LEEROMGEVING MADASTER BEKEND

12 september 2018

Het kabinet gaat aan de slag om snel het programma Hernieuwbare Energieopwekking op Rijksvastgoed uit te werken waarmee haar vastgoed wordt ingezet voor de productie van hernieuwbare energie.

GROENE NETTEN IN RADIOPROGRAMMA SUBLIME FM

12 september 2018

Maria van der Heijden, Directeur MVO Nederland vertelt in het radioprogramma Sublime FM over Groene Netten.

GROENE NETTEN PRIMEUR IN MAATSCHAPPELIJKE IMPACTMETING

22 september 2017

Als eerste sector in Nederland gaan de nationale infrabeheerders gezamenlijk aan de slag met het inzichtelijk maken van hun maatschappelijke impact.

NETBEHEERDERS GAAN GRONDSTOFPASPOORT GEBRUIKEN OM CIRCULARITEIT INZICHTELIJK TE MAKEN

23 januari 2020

Netbeheerders Liander, Enexis, Stedin en TenneT hebben besloten tot het uitvragen van eenzelfde grondstofpaspoort bij hun voornaamste leveranciers. Via het uitvragen van de grondstofpaspoorten krijgen de netbeheerders inzicht in de mate van circulariteit van hun inkoop en bedrijfsvoering.

PRIMEUR: INFRABEHEERDERS BRENGEN SAMEN MAATSCHAPPELIJKE IMPACT IN BEELD

24 januari 2019

Als eerste sector van Nederland laten de nationale infrabeheerders zien wat hun gezamenlijke positieve en negatieve impact op de maatschappij is. De acht infrabedrijven, verenigd in de coalitie Groene Netten van MVO Nederland, brengen op vijf thema’s in kaart waar hun sector de meeste impact heeft om een duurzaam Nederland te faciliteren en te versnellen.

DRINKWATERBEDRIJVEN RICHTEN COALITIE BLAUWE NETTEN OP

4 juni 2018

Negen Nederlandse drinkwaterbedrijven gaan dankzij inspiratie van Groene Netten samenwerken om hun sector sneller te verduurzamen.

INFRABEHEERDERS WILLEN GRIP OP GRONDSTOFFEN

6 juni 2017

Groene Netten heeft met elkaar afgesproken om uiterlijk in 2020 bij al hun aanbestedingen de herkomst van grondstoffen op uniforme wijze uit te vragen bij hun leveranciers.

CONTACT

Heb je een vraag of wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@groenenetten.org.